Wat doet een specialist ouderengeneeskunde (SO)

Als specialist ouderengeneeskunde ben je onderdeel van het medisch behandelteam van Livio. Momenteel zijn zes collega's binnen dit team werkzaam in de functie van SO. Je bent generalistisch, maar ook uitermate specialistisch. Dat vraagt op veel vlakken extra competenties.

In deze functie binnen de ouderenzorg heb je ruimte en tijd om de cliënt volledig te bekijken, van kruin tot teen. Je kijkt niet alleen naar de klacht, maar naar de mens als geheel.

Daarnaast is er ook aandacht voor de gevolgen van de gezondheidsproblemen in het dagelijks leven. Want bij Livio vinden we het belangrijk om te kijken naar wat een cliënt zelf nog kan, zodat hij of zij nog zoveel mogelijk uit het leven kan halen. 

Omdat je te maken hebt met verschillende leeftijdscategorieën werk je veel samen met diverse specialisten, zowel binnen als buiten Livio. Kortom, een veelzijdige baan binnen het medisch behandelteam. 

Wil je meer weten over de ervaringen van onze collega's over het werken bij Livio, lees de verhalen van Ilse en Marjolein hieronder! 

Loop een dag mee!

Ben je benieuwd hoe een dag als specialist ouderengeneeskunde bij Livio eruit ziet? Je kunt een dag meelopen! Aanmelden kan via onderstaande knop. 

Lijkt het leuk om als specialist ouderengeneeskunde bij Livio aan de slag te gaan? Ga naar de vacature en solliciteer direct!

Ilse Kleine Schaars over haar functie als SO

Als specialist ouderengeneeskunde werk ik bij Livio binnen de kortdurende verpleeghuiszorg, daarmee bedoel ik de geriatrische revalidatiezorg en de tijdelijk opname afdeling voor mensen met een delier en/ of cognitieve stoornissen (TOA). Mijn groep cliënten wisselt daardoor dagelijks en hierdoor is mijn werk zeer afwisselend. Zo ben ik arts voor mensen die komen revalideren na een gebroken heup om weer terug naar huis te kunnen, maar ben ik ook de dokter voor cliënten met gevorderde dementie en hevige gedragsproblemen.

Tevens ben ik opleider voor specialisten ouderengeneeskunde in opleiding en coassistenten. Al met al een zeer uitdagende werkplek!

Ilse Kleine Schaars SO

Werken bij Livio? Ilse vertelt je waarom!

Youtube video

accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken.

Marjolein over haar werk als specialist ouderengeneeskunde

Als specialist ouderengeneeskunde (SO) ben ik binnen Livio gespecialiseerd in de doelgroep LG (lichamelijk gehandicapten met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en aangeboren hersenletsel (AH) waar ook vooral jonge mensen wonen. Een grote uitdaging door de complexiteit aan aandoeningen en de sociale omstandigheden die er ook bij komen kijken. In tegenstelling tot de ouderenzorg zijn er vaak betrokken ouders in beeld. 
Daarnaast werk ik ook op een somatische- en een psychogeriatrische afdeling. 

Ook ben ik vice-voorzitter van onze professionele adviesraad (PAR) en ben ik binnen de medische vakgroep het aanspreekpunt voor beleidszaken en formatie. 

Deze combinatie van cliënten, beleidszaken en de samenwerking binnen ons medisch team maakt iedere dag weer een uitdaging en daarom ga ik met heel veel plezier naar mijn werk! 
Specialist Ouderengeneeskunde

Werken bij Livio? Marjolein vertelt je waarom!

Youtube video

accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken.

Zelf&Zorg thema's

Zo werken wij.

De verbinding tussen al deze verhalen zijn onze gezamenlijke waarden: toewijding, verantwoordelijkheid en professionaliteit. Deze waarden zorgen ervoor dat jij veel vrijheid hebt om zelf de zorg te organiseren, temidden van de veiligheid van een krachtig team. 

Fiets&Visie

Op de fiets naar je werk, wel zo fijn. Maar dichtbij betekent bij Livio zoveel meer. In onze visie zetten we de mens als individu centraal.

Lef&Leren

Kantoortijgers bewonderen jouw lef. En terecht, dagelijks zijn tientallen mensen voor hun meest persoonlijke handelingen en wensen afhankelijk van jouw deskundigheid en jouw keuzes. 

Sneakers&Samen

Die tienduizend stappen per dag? Tja... in de zorg haal je die op je sloffen. Bij wijze van spreken dan, want als jij lieve toffe sneakers draagt is dat prima.

Koffie&Keuze

Koffie. Eén woord kan heel veel zeggen, dat weet jij als geen ander. Voor een cliënt betekent koffie tijd, aandacht en begrip. En in je werk?

Taak&Tachtig

Logisch toch dat iemand met tachtig jaar levenservaring jouw takenlijstjes niet zo belangrijk vindt? Waar het om gaat is dat jij het mogelijk maakt dat jouw cliënt het leven ten volle kan leven.

Taart&Team

Taart eten met een arts of een fysiotherapeut? Bij Livio dagelijkse kost. Nou... misschien niet de taart, want dan groeien we te hard.