Wat doet een praktijkondersteuner

Een functie als praktijkondersteuner binnen de verpleeghuiszorg is uniek! Het is een gevarieerde baan waarin je werkt met verschillende cliëntenpopulaties, van jong tot oud en in verschillende levensfases. Binnen Livio zijn er momenteel 5 collega's werkzaam in deze functie. 

Als praktijkondersteuner verzorg je de protoculaire medische zorg, monitor je patiënten met medische aandoeningen en zorg je voor de medicatievoorstellen. Het is een hele zelfstandige rol binnen de medische driehoek. 

Je komt veel bij bewoners thuis dus is er veel persoonlijk contact. Daarnaast verzorg je scholing aan de zorgteams waardoor je ook met zorgcollega's veel in verbinding bent. 

Kortom een uitdagende en specialistische functie binnen de ouderenzorg met veel ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. 

Lees en bekijk hieronder hoe collega's Leah en Irina de functie als praktijkondersteuner binnen Livio ervaren. 

Loop een dag mee!

Ben je benieuwd hoe een dag als praktijkondersteuner bij Livio eruit ziet? Je kunt een dag meelopen! Aanmelden kan via onderstaande knop. 

Leah over haar werk als praktijkondersteuner

Als praktijkondersteuner binnen Livio begeleid ik patiënten met chronische aandoeningen, zoals diabetes mellitus, astma/COPD en hart- en vaatziekten. Wij bezoeken en monitoren de patiënt tijdens de (tijdelijke) opname, geven voorlichting en advies en geven behandelvoorstellen aan de VS of SO.

Ook is er nauw contact met de verschillende zorgteams waar wij ook scholingen voor verzorgen.

Buiten het werk om blijven wij als praktijkondersteuners ons ontwikkelen door het bijwonen van scholingen en symposia.

Het werk als praktijkondersteuner is afwisselend en uitdagend en daardoor ga ik met veel plezier dagelijks naar mijn werk!

leah

Bekijk de video van Leah

Youtube video

accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken.

Irina over haar werk als praktijondersteuner

Als praktijkondersteuner binnen Livio begeleid en coach ik patiënten met chronische (somatische) aandoeningen, zoals diabetes, longaandoeningen (COPD, astma, bronchitis en post-COVID) en hart- en vaatziekten. Patiënten komen vaak al met een diagnose binnen waarvoor ze vaak al medicamenteus behandeld worden. Het is altijd een uitdaging om alles op een rijtje te zetten en kritisch te kijken, waar aanpassing/verandering nodig is.

Het werken met patiënten in verschillende fases van hun leven is wat mij aantrekt in dit vak.

Als PO binnen Livio hebben wij de mogelijkheid tot scholing en doorontwikkelingen en dragen ons kennis graag over naar de zorgmedewerkers. Naast de zelfstandigheid, uitdaging en afwisselende functie hebben we een hardwerkend en gezellig team waar ik elke keer weer met plezier kom werken.

Irina

Zelf&Zorg thema's

Zo werken wij.

De verbinding tussen al deze verhalen zijn onze gezamenlijke waarden: toewijding, verantwoordelijkheid en professionaliteit. Deze waarden zorgen ervoor dat jij veel vrijheid hebt om zelf de zorg te organiseren, temidden van de veiligheid van een krachtig team. 

Fiets&Visie

Op de fiets naar je werk, wel zo fijn. Maar dichtbij betekent bij Livio zoveel meer. In onze visie zetten we de mens als individu centraal.

Lef&Leren

Kantoortijgers bewonderen jouw lef. En terecht, dagelijks zijn tientallen mensen voor hun meest persoonlijke handelingen en wensen afhankelijk van jouw deskundigheid en jouw keuzes. 

Sneakers&Samen

Die tienduizend stappen per dag? Tja... in de zorg haal je die op je sloffen. Bij wijze van spreken dan, want als jij lieve toffe sneakers draagt is dat prima.

Koffie&Keuze

Koffie. Eén woord kan heel veel zeggen, dat weet jij als geen ander. Voor een cliënt betekent koffie tijd, aandacht en begrip. En in je werk?

Taak&Tachtig

Logisch toch dat iemand met tachtig jaar levenservaring jouw takenlijstjes niet zo belangrijk vindt? Waar het om gaat is dat jij het mogelijk maakt dat jouw cliënt het leven ten volle kan leven.

Taart&Team

Taart eten met een arts of een fysiotherapeut? Bij Livio dagelijkse kost. Nou... misschien niet de taart, want dan groeien we te hard.