Het verhaal van MBO verpleegkundige Mandy Boyer

Zelf: focus op verpleegtechnische handelingen 

Mandy (32 jaar) werkt als MBO verpleegkundige in 2 teams: 16 uur in het wijkteam Bijvank, samen met 9 andere collega’s en sinds kort daarnaast 8 uur in het Acuut Verplegend Team (AVT). Dat is een speciaal team dat in de avonden en weekenden verpleegkundige expertise biedt aan thuiszorgteams. Met een dienstverband van 12,5 jaar is ze nog lang niet uitgekeken bij Livio. Mandy: “Het brede aanbod van Livio biedt veel mogelijkheden. Zo ben ik bij het AVT gaan werken, omdat ik de focus op verpleegtechnische handelingen erg gaaf vind. En ik zou bijvoorbeeld ook wel in het hospice van Livio willen werken.” 

Werken bij Livio - Mandy

“Wisselwerking met cliënten geeft veel voldoening”

Zorg: belangrijk om écht contact met iemand te hebben 

Mandy: “M’n werk gaat eigenlijk vanzelf, omdat ik het heel graag doe. Ik leg nou eenmaal makkelijk contact. Misschien lijkt werken in de thuiszorg eenzaam, omdat je in je eentje bij een cliënt komt. Maar zo ervaar ik het niet. Ik vind het juist leuk om ervoor te zorgen dat cliënten het in hun eigen omgeving naar hun zin hebben en dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. En daarnaast weet ik, dat ik altijd op mijn team kan rekenen. Als een cliënt bijvoorbeeld is gevallen en ik krijg hem of haar niet overeind, dan is er altijd wel een collega binnen een paar minuten bij me. Daarnaast vind ik werken bij Livio veelzijdig. Zo leveren we met het Acuut Verplegend Team ook de verpleegkundige zorg voor de huisartsenpost, als pilot. Dat betekent dat wij in de avonden en weekenden kunnen worden ingeschakeld voor hulpvragen, zodat de dienstdoende huisarts meer tijd heeft voor de complexe noodgevallen. En sinds kort werken wij als verpleegkundige mee in de dagelijkse verzorging van onze cliënten. Goede zet, vind ik. Omdat je op deze manier je cliënten vaker ziet en zo een goed totaalbeeld van een cliënt krijgt.” 

Mandy vindt het echt belangrijk om goed contact te hebben met haar cliënten en om ze goed te begrijpen. Dat kan soms lastig zijn als een cliënt zich niet goed kan uiten in het Nederlands: "Gelukkig zijn er dan wel vaak familieleden of anderen aanwezig, die de cliënt en mij met de taal kunnen helpen.“ 

Bijzonder moment: dat ik voor zo’n mooi persoon iets kon betekenen  

Het goede contact met cliënten leidt regelmatig tot bijzondere momenten. “Ik zal nooit die mevrouw vergeten die we zes jaar geleden heel lang intensief hebben verzorgd. Hoe zij was en hoe haar gezin was… altijd positief, altijd attent, heel bijzonder. We hebben het hele proces van dichtbij meegemaakt. Vanaf het begin, waar ze nog veel zelf kon tot het moment dat ze overleed. We zijn met het hele team bij de condoleance geweest, dat zegt wel wat. Natuurlijk is het verdrietig dat iemand overlijdt, maar we hebben haar heel goed kunnen begeleiden. Dat geeft me een goed gevoel, dat ik voor zo’n mooi persoon iets kon betekenen. Je doet het met liefde, voor álle cliënten trouwens. Ook bij mensen die minder contact maken, dat mag ook. Het is de wisselwerking die je met de cliënten hebt, die maakt dat het werk zoveel voldoening geeft.  

Team: we lossen echt alles met elkaar op 

“Werken bij Livio bevalt me heel goed. Er zijn hier veel interessante opties, zoals het AVT waar ik nu in werk of het hospice. En ik zou ook de opleiding tot HBO verpleegkundige kunnen doen bij Livio. Hoewel ik van nieuwe uitdagingen houd, zal het zal me zwaar vallen om m’n team te verlaten. We hebben het ontzettend goed met elkaar en lossen echt alles met elkaar op. Een mooi voorbeeld van het goede contact dat we onderling hebben, is dat m’n collega’s voor mij een babyshower organiseerden toen ik zwanger was.” 

Ook bij Livio werken?

Enthousiast geworden van het verhaal van Mandy en wil je ook bij Livio werken? Check snel onze openstaande vacatures via de knop hieronder!